Wednesday, July 16, 2008

Garlic Potato with Pasley

*gambar ihsan: HelmyEmran*


Bahan-bahan:
6 biji kentang (dikupas kulit dan dipotong bentuk wedges)
250 gm butter
3 sudu garlic powder
2 sudu daun parsley (flakes)
*Ada macam-macam brand, tapi brand Mc Cormick yang paling tahan lama.

Cara membuatnya:
1. Rebus kentang sehingga empuk. Biarkan sejuk.
2. Cairkan butter sehingga menjadi cecair.
3. Kemudia masukkan garlic powder dan daun parsley.
4. Gaul sehingga sebati.
5. Sedia untuk dihidang.

Nota:
Hidang panas-panas tau, lagi sedap.
Kalau bole kentang tu jangan empuk/lembik sangat, tak berapa sedap nanti.
Kesemua barangan Mc Cormick bole didapati di-section yang sama dengan garlic powder, dihampir kesemua hypermarket.

p/s: Sorry gambar tak de, tak sempat nak buat lagi, nanti dah buat akan ditukar gambarnya OK.

Selamat Mencuba!