
6 biji kentang (dikupas kulit dan dipotong 8)
500g mayonnaise (agak-agak nak berapa banyak)
Satu ikat daun sup dipotong
½ biji bawang kuning dipotong dadu
Sedikit lada sulah / serbuk lada putih
Cara membuatnya:
1. Rebus kentang sehingga empuk. Menigkut selera masing-masing. Biarkan sejuk.
2. Masukkan mayonnaise, daun sup, bawang kuning dan serbuk lada putih dan gaul sehingga sebati.
3. Kemudia masukkan kentang tadi.
4. Gaul sehingga sebati dan biarkan sejuk.
5. Kemudian bole dimasukkan kedalam fridge dan sedia untuk dihidang.
Nota:
Hidangan untuk 4-6 orang makan dihidangkan sebagai side dishes. Kalau nak kurang, kurangkan je bahan-bahan dia OK. Bole disimpan di dalam fridge selama seminggu.
Mayonise pun sama je rasa semua. Paling jimat jika beli yang packing dalam pelastik.
Selamat Mencuba!