
Bahan-bahanya:
220gm gula
250 butter (di biarkan lembut pada disuhu bilik)
300gm Tepung naik sendiri
5 biji telur
1 sudu vanilla essence
1 sudu orange essence
200gm Halwa kulit limau
Cara-caranya:
1. Masukkan butter dan gula, pukul hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu sehingga sebati.
3. Kemudian masukan vanilla dan orange essence biarkan sebati.
4. Masukkan tepung sedikit-sedikit bersama halwa kulit limau.
5. Sediakan loyang untuk membakar.
6. Masukkan adunan tadi kedalam loyang dan bakar pada 150o selama 45 minit, atau sehingga masak.
7. Sedia untuk dihidang.
Nota:
Amat sedap dihidang bersama-sama minuman petang kegemaran anda.
Halwa kulit limau itu bole dibuat sendiri, dengan memarut kulit limau dan dibakar sedikit.
220gm gula
250 butter (di biarkan lembut pada disuhu bilik)
300gm Tepung naik sendiri
5 biji telur
1 sudu vanilla essence
1 sudu orange essence
200gm Halwa kulit limau
Cara-caranya:
1. Masukkan butter dan gula, pukul hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu sehingga sebati.
3. Kemudian masukan vanilla dan orange essence biarkan sebati.
4. Masukkan tepung sedikit-sedikit bersama halwa kulit limau.
5. Sediakan loyang untuk membakar.
6. Masukkan adunan tadi kedalam loyang dan bakar pada 150o selama 45 minit, atau sehingga masak.
7. Sedia untuk dihidang.
Nota:
Amat sedap dihidang bersama-sama minuman petang kegemaran anda.
Halwa kulit limau itu bole dibuat sendiri, dengan memarut kulit limau dan dibakar sedikit.
Jika hendak membuat butter cake sahaja, bole skip orange essence dan halwa kulit orange.
Selamat mencuba!
Selamat mencuba!